08-06-06

Maaltijdpita met garnalen in roomsaus 4p

--------------------------------------------------------------------------------Maaltijdpita met garnalen in roomsaus 4p 1/2 krop ijsbergsla 4 tomaten 8 pitabroodjes 1 doosje MAGGI Room-Tuinkruiden Saus 50 g boter 200 g (grote) roze garnalen 1 theelepel citroenrasp 1/2 eetlepel verse dille Verwarm de oven voor op 180 oC. Was de sla en snijd hem in repen. Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakken. Bak de pita’s in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Bereid de MAGGI Room-Tuinkruiden Saus met de boter volgens de aanwijzingen. Roer de garnalen en citroenrasp erdoor en warm de saus 2 minuten zachtjes door. Neem de pita’s uit de oven, snijd ze open en vul ze voor de helft met sla en tomaat. Schep de garnalen met de saus erin en strooi de dille over de saus.

18:36 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Moussaka

Ingrediënten 1 stuks aubergine 2 eetl. olijfolie 2 stuks tomaten 1 stuks uien 1 tenen knoflook 0.5 zakje witte saus 1 scheutje melk 1 stuks eierdooier 3 eetl. geraspte kaas belegen Goudse 100 gram lamsgehakt 1 snufje oregano Ga als volgt te werk Voorbereiding: Snijd de uiteinden van de aubergine.Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken en gooi de eerste en de laatste plak met de schil weg. Bestrijk de vier middelste plakken aan beide kanten met wat olijfolie en laat ze in de koekenpan of onder de voorverwarmde ovengrill in circa 4 minuten per kant licht kleuren. Bestrooi ze met wat zout en peper. Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd één tomaat in plakjes en één in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Maak de saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer er van het vuur af de eierdooier en twee eetlepels van de geraspte kaas door. Verhit de resterende lepel olie in de koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Schep er het gehakt, de knoflook, de oregano en wat zout en peper door en roerbak tot het gehakt zijn rauwe kleur kwijt is. Roer er de blokjes tomaat door en laat de vleessaus circa 5 minuten zachtjes koken. Bereiding: Schep een lepel van de saus op de bodem van een ovenschaaltje. Leg er twee van de aubergineplakken in. Schep er de vleessaus op en dek af met de twee resterende aubergineplakken. Leg daarop de plakken tomaat en dek af met de resterende kaassaus. Bestrooi met de lepel overgebleven geraspte kaas. Zet het ovenschaaltje onder de grill tot de saus begint te kleuren. Lekker met sla. Voedingswaarde Voor: 1 Vet: 48.0 g Calorieën: 772

18:35 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Choriatiki salata (Griekse salade)

Choriatiki salata (Griekse salade) -------------------------------------------------------------------------------- Ingrediënten 3 grote tomaten 1 komkommer 1 ui 1 groene paprika 10 olijven 5 eetlepels olijfolie 200 gram feta kaas 1 eetlepel azijn zout 1 theelepel oregano (rigani) Ga als volgt te werk De tomaat en paprika wassen en in niet te kleine stukken snijden De komkommer schillen en in plakjes snijden. De ui schoonmaken en in halve ringen snijden. Dit in een slakom doen. Olijfolie en azijn erover gieten, zout erover strooien. Alles goed met twee vorken door elkaar schudden, zodat de olijfolie, de azijn en het zout goed verdeeld worden over de salade. De feta in het midden boven op de salade leggen en daarover wat oregano strooien. De olijven rondom de salade leggen.

18:33 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Auberginerolletjes met tomatensaus

2 stuks aubergine 250 gram geitenkaas 16 plakjes rauwe ham 1 bosje basilicum 0.5 l gekruide tomatensaus uit pot of fles 16 stuks zwarte olijven zonder pit Voorbereiding: Snijd de aubergines in de lengte elk in 8 plakken van circa 3/4 cm dik. Bestrijk ze aan beide kanten met een kwastje met olie. Verwarm de ovengrill voor. Leg de aubergineplakken naast elkaar op het ovenrooster en laat ze niet te dicht onder de grill in circa 5 minuten per kant gaar en goudbruin roosteren. Doe dit zonodig in twee porties. Bestrooi ze met wat zout en peper. Rasp of verkruimel de geitenkaas. Bereiding: Leg de aubergineplakken op het werkvlak en bestrooi ze met de geitenkaas. Leg op iedere aubergineplak een plak rauwe ham en vouw de ham zover naar binnen dat hij gelijk ligt met de rand van de aubergines. Leg op de ham een basilicumblaadje. Rol de aubergineplakken strak op en zet ze vast met een houten prikker. Verwarm de saus in een steelpan en giet in een passende lage schaal. Zet er de auberginerolletjes in en garneer elk rolletje met een olijf en een basilicumblad. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Geef er Turks brood of stokbrood bij. Voedingswaarde Voor: 4 Vet: 12.0 g Calorieën: 164

18:32 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Basmati Pilav met kip en rozijnen

Ingrediënten350 gram kipfilet (in blokjes)2 uien (gesnipperd)1 eetlepel plantaardige olie1 prei (in ringen)1 winterwortel (in blokjes)2 teentjes knoflook1½ eetlepel kerriepoeder100 gram rozijnen150 gram cashewnotenGa als volgt te werkBreng ruim water aan de kook en kook hierin de basmatirijst gaar in 8 minuten.Verhit ondertussen 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui, preien winterwortel ongeveer 2 minuten. Fruit vervolgens de geperste knoflook 2 minuten mee. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak deze in 5 minuten goudbruin en gaar.Schep de rijst, rozijnen en de helpft van de noten door het kipmengsel. Verdeel de rijst over 4 borden en garneer dit met overige noten.VoedingswaardeVoor: 4

18:30 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |