08-06-06

Moussaka

Ingrediënten 1 stuks aubergine 2 eetl. olijfolie 2 stuks tomaten 1 stuks uien 1 tenen knoflook 0.5 zakje witte saus 1 scheutje melk 1 stuks eierdooier 3 eetl. geraspte kaas belegen Goudse 100 gram lamsgehakt 1 snufje oregano Ga als volgt te werk Voorbereiding: Snijd de uiteinden van de aubergine.Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken en gooi de eerste en de laatste plak met de schil weg. Bestrijk de vier middelste plakken aan beide kanten met wat olijfolie en laat ze in de koekenpan of onder de voorverwarmde ovengrill in circa 4 minuten per kant licht kleuren. Bestrooi ze met wat zout en peper. Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd één tomaat in plakjes en één in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Maak de saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer er van het vuur af de eierdooier en twee eetlepels van de geraspte kaas door. Verhit de resterende lepel olie in de koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Schep er het gehakt, de knoflook, de oregano en wat zout en peper door en roerbak tot het gehakt zijn rauwe kleur kwijt is. Roer er de blokjes tomaat door en laat de vleessaus circa 5 minuten zachtjes koken. Bereiding: Schep een lepel van de saus op de bodem van een ovenschaaltje. Leg er twee van de aubergineplakken in. Schep er de vleessaus op en dek af met de twee resterende aubergineplakken. Leg daarop de plakken tomaat en dek af met de resterende kaassaus. Bestrooi met de lepel overgebleven geraspte kaas. Zet het ovenschaaltje onder de grill tot de saus begint te kleuren. Lekker met sla. Voedingswaarde Voor: 1 Vet: 48.0 g Calorieën: 772

18:35 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

En voor veggies heel erg lekker met quorn of tofugehakt!

Toffe site trouwens, vol lekkers! Ik krijg er honger van!!!

Gepost door: Isabel | 27-10-06


Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Gepost door: vincent | 04-08-09


Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com





Gepost door: vincent | 23-05-10

De commentaren zijn gesloten.