08-06-06

Auberginerolletjes met tomatensaus

2 stuks aubergine 250 gram geitenkaas 16 plakjes rauwe ham 1 bosje basilicum 0.5 l gekruide tomatensaus uit pot of fles 16 stuks zwarte olijven zonder pit Voorbereiding: Snijd de aubergines in de lengte elk in 8 plakken van circa 3/4 cm dik. Bestrijk ze aan beide kanten met een kwastje met olie. Verwarm de ovengrill voor. Leg de aubergineplakken naast elkaar op het ovenrooster en laat ze niet te dicht onder de grill in circa 5 minuten per kant gaar en goudbruin roosteren. Doe dit zonodig in twee porties. Bestrooi ze met wat zout en peper. Rasp of verkruimel de geitenkaas. Bereiding: Leg de aubergineplakken op het werkvlak en bestrooi ze met de geitenkaas. Leg op iedere aubergineplak een plak rauwe ham en vouw de ham zover naar binnen dat hij gelijk ligt met de rand van de aubergines. Leg op de ham een basilicumblaadje. Rol de aubergineplakken strak op en zet ze vast met een houten prikker. Verwarm de saus in een steelpan en giet in een passende lage schaal. Zet er de auberginerolletjes in en garneer elk rolletje met een olijf en een basilicumblad. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Geef er Turks brood of stokbrood bij. Voedingswaarde Voor: 4 Vet: 12.0 g Calorieën: 164

18:32 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.