12-04-04

Witlofrolletjes met ham en kaassaus

Ingrediënten8 struikjes witlof 10 gram boter zout 8 plakken gekookte achterham geraspte nootmuskaat VOOR DE KAASSAUS: 40 gram boter 40 gram bloem 1/2 liter melk 250 gram geraspte belegen kaas zout en versgemalen peper Ga als volgt te werkVoorbereiden: Maak de struiken lof schoon. Smeer een rechthoekige ovenschaal dun met boter in. Bereiden: Kook de struiken witlof in het gezouten water in ongeveer 12 minuten gaar. Maak intussen de kaassaus. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de warmgemaakte melk toe. Roer dan de geraspte kaas door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat het gekookte witlof goed uitlekken. Wikkel elke struik in een plak ham. Leg de witlofrolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de kaassaus over de rolletjes. Zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill. Als de saus hier en daar goudbruine plekjes vertoont is het gerecht klaar. Strooi er tenslotte een beetje geraspte nootmuskaat over. Eet aardappelpuree bij deze witlofrolletjes met kaassaus.

10:35 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

smulwereldje/witlof met ham en kaassaus Een van mijn favorieten in de koude winter, alleen jammer dat het witlof tegenwoordig zo waterig van smaak is geworden en bijna zijn heerlijk bittere smaak verloren heeft. Persoonlijk leg ik de rolletje op een bedje van gekookte aardappelen en giet er dan de (zware) kaassaus over (gruyère of emmental- 500g want ze wordt gedeeltelijk door de aardappeltjes geabsorbeerd) Dan de grill. Heerlijk!

Gepost door: Guy WATERSCHOOT | 20-12-05

De commentaren zijn gesloten.