12-04-04

Salade met geroosterde paprika's

Voorgerecht voor 4 personen* 2 grote gele paprika's * 2 grote groene paprika's * 2 grote gele paprika's * plantaardige olie om te bestrijken * zout en versgemalen peper * olijfolie om te bedruppelen * naar keuze wit of bruin stokbrood, ciabatta of Turks broodVoorbereiding:Verwarm de oven voor op 230°C. Snijd de gewassen en gedroogde paprika's in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Druk de paprikaparten zonodig plat en bestrijk de schil dun met wat plantaardige olie. Leg de paprikakwarten met de schil naar boven naast elkaar op het ovenrooster en schuif er de met een velletje bakpapier beklede braadslee onder, om het uitlopende vocht op te vangen. Schuif de paprika's in het midden van de voorverwarmde oven en schakel de grill in.De velletjes moeten opgeblazen en zwartgeblakerd zijn. Dat duurt 10 tot 20 minuten. leg de paprika's na ca. 10 minuten een keer om, zodat ze gelijkmatig verkleuren. Neem de paprika's uit de oven en stop ze in een grote plastic zak die goed wordt dichtgeknoopt. Zo komen de velletjes goed los. Verwijder de velletjes van de paprika's, als ze in de zak zijn afgekoeld.Afwerking:Snijd de paprikakwarten in de lengte in brede repen en verdeel de verschillende kleuren gelijkmatig over de bordjes. Bestrooi kort voor het serveren met wat zout, bij voorkeur grof zeezout en maal er wat peper over. Bedruppel royaal met extra vergine olijfolie. Geef er knapperig warm brood naar keuze bij. Deze salade heeft verder geen garnering nodig.Het geheim van de kok:Als paprika's worden geroosterd en ontveld, zijn ze veel verfijnder van smaak dan rauw. Mensen die allergisch zijn voor rauwe paprika, kunnen geroosterde paprika meestal wel verdragen.Wijntip: Een frisgeschonken Beaujolais zal hierbij zeer charmeren, dankzij zijn uitbundige fruitigheid. Schenk hem bij 15 - 16°CBereidingstijd: circa 15 minuten + ca. 45 minuten oventijd

09:34 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.