12-04-04

Oma's gehaktballen

Ingrediënten500 g half-om halfgehakt1/2 kopje melk1 eetl. mosterd (grove)2 boterhammen3 eetl. gehaktkruiden1 eetl. tomatenpuree50 g boter1 ei1 eetl. peterselie (fijngehaktGa als volgt te werkSnijd de korsten van de boterhammen.Leg de boterhammen in een schaaltje, giet de melk erover en laat het brood helemaal zacht worden.Meng het gehakt met het geweekte brood, het ei, de kruiden, de tomatenpuree en de mosterd.Rol er 4 gehaktballen van.Druk ze een klein beetje plat en laat ze eventueel een half uurtje in de koelkast opstijven.Verhit de boter, wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de gehaktballen rondom bruin.Voeg een kopje warm water toe en laat de ballen met het deksel half op de pan op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.Zo nu en dan keren.Laten afkoelen.

22:08 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

gehakt bal goed recept!
denk er wel altijd aan om gehakt altijd zo koud mogelijk te mengen, dan blijft de structuur van het vlees intact en word het geen taaie worst.

Gepost door: jack breedveld | 14-12-08

De commentaren zijn gesloten.