12-04-04

Kipkarbonades à la bourguignon

10 stuks kipkarbonades 800 gr. champignon, verse, petit 100 gr. ontbijtspek, in dobbelsteentjes 20 kleine uien 2 teentjes knoflook, gehakte 5 dl. wijn, rode 5 dl. kippenbouillon, van tablet 2 el. olijfolie 4 stuks kruidnagels 2 takjes tijm, verse 2 blaadjes laurier Peper Zout bereidenServeer de kip à la Bourguignon met bijvoorbeeld koolrabipuree met peterselie. Bak de blokjes spek in de hete olie uit. Neem de spekblokjes uit de pan. Bak in het overgebleven bakvet, de met peper en zout ingewreven kipkarbonades rondom bruin. Voeg de schoongemaakte uien en knoflook toe en bak het geheel nog twee minuten. Doe het spek weer terug in de pan. Schenk de wijn en zoveel bouillon in de pan dat de kip net onderstaat. Voeg de kruiden toe, breng het vocht aan de kook en laat de kip in 35-45 minuten gaar worden. Voeg de in vieren gesneden champignons 10 minuten voor het eind van de stooftijd toe aan de kipschotel. Schenk het stoofvocht in een tweede pan en laat het vocht op een hoog vuur snel inkoken. Doe het ingekookte vocht weer terug in de pan.

09:18 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.