12-04-04

Kipfilet met romige knoflooksaus

Ingrediënten 4 stuks kipfilets 2 teentjes knoflook 30 cl. sojaroom 1 bosje peterselie 0.5 tl. paprikapoeder, milde 1 snufje cayennepeper Ganzenvet Zout Peper Bereidingswijze Tip: aanbevolen bijgerechten zijn ratatouille of Provençaalse tomaten Pel de knoflook en stoom de teentjes in 30 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Besmeer de kipfilets met ganzenvet en bestrooi ze met zout, peper en cayennepeper. Leg ze in een ovenschaal en braad ze 20 tot 25 minuten in de oven. Pureer de knoflook met de sojaroom in de keukenmachine. Zout, peper en de milde paprikapoeder toevoegen. Haal de kipfilets uit de oven en snijd ze op de draad in 1 tot 2 cm dikke plakken. Terugleggen in de ovenschotel. Giet de knoflooksaus over de stukken kip en zet de schotel 10 tot 15 minuten terug in de oven, op 100 graden. Bestrooien met gehakte peterselie en opdienen.

09:28 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.