12-04-04

asperges met groene saus

Ingrediënten2 kg asperges (neem verschillende soorten), 1 kg nieuwe aardappelen, citroensap, zout. Voor de saus: 1 dikke toef gemengde kruiden(bieslook, dille, peterselie, kervel, lavas, rozemarijn, boragie ,jonge marjolein), 1 ei, 4 eetlepels olie,1 eetlepel mosterd, 1 snuifje suiker, cayenne, worchestershiresaus , Citroen sap, 4 eetlepels zure room,peper en zout.Ga als volgt te werkSchil de asperges en bedek de schillen in een kookpan met water en laat dit dan 10 minuten doorkoken, zodat dit kookvocht een krachtig aroma heeft. Breng het kookvocht op smaak met citroensap en zout. Sorteer dan de asperges op dikte en leg ze in de kookpan en laat ze dan garen. Kook dan de aardappelen in een weinig water en warm houden. Schik de asperges op een schaal met een servet. Voor de saus pureer je de schoongemaakt groene kruidenblaadjes samen met de andere ingrediënten en er druppelsgewijs het kooknat van de asperges bijvoegen tot het geheel romig is. Dien op met de aardappeltjes.

10:40 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.