11-04-04

Runderstoofpot met rode wijn

1 ui3 teentjes knoflook75 gr rauwe ham750 gr doorregen runderlappen50 gr boter1 bakje kastanjechampignons1 dl gezeefde tomaten3 dl rode wijnhalve eetlepel provençaalse kruiden1 theelepel rozemarijn1 theelepel bouillonpoederzout, peperUi en knoflook pellen. Ui in ringen snijden, knoflook in plakjes. Ham in reepjes snijden en de runderlappen in blokjes. In braadpan boter verhitten en het vlees in 8 a 10 minuten rondom bruin bakken. Intussen de kastanjechampignons schoonmaken en in plakjes snijden. Ui, knoflook en ham aan het vlees toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Langs rand van pan gezeefde tomaten, wijn en 1 dl water bij het vlees schenken. Champignons, provençaalse kruiden, rozemarijn, bouillonpoeder, peper en zout. Met deksel schuin op de pan vlees in ca. 3 uur gaar stoven, af en toe roeren. Serveren met rode kool en aardappelpurreedit is voor 4 personen

11:45 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.