11-04-04

Pytt i Panna - Zweedse Hachee

Pytt i Panna - Zweedse Hachee6 middelgrote aardappelen geschild en in blokjes gesneden, of 750 gram aardappelblokjes uit de diepvries.1 pond gebraden rundvlees, eveneens in blokjes.250 gram ham, ook in blokjes.2 uien.boter.olie.1 eetlepel peterselie.zout.peper.1 eidooier of gebakken ei per persoon. Smelt wat boter en olie in een grote braadpan op flinke hitte.Als het schuim wegtrekt de aardappelblokjes erbij doen.Draai de hitte terug tot matig en bak de blokjes 15 tot 20 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.Haal ze uit de pan en zet ze opzij om af te druipen op een laagje keukenpapier.Doe als dat nodig is nog wat meer boter en olie in de pan en braad hierin de uien tot ze glazig zijn, maar niet bruin.Voeg dan de blokjes vlees en ham toe en verhoog de hitte een beetje.Braad het geheel ongeveer 10 minuten.Schud de pan voortdurend zodat de vleesblokjes aan alle kanten licht aanbruinen.Doe de aardappelblokjes er weer bij en laat alles sudderen tot de aardappelen weer goed heet zijn.Bestrooi de hachee met peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe.In Zweden wordt de hachee opgediend in porties op voorverwarmde borden.Maak in elke portie een kuiltje met de bolle kant van een lepel.Zet hierin een halve eierschaal met een eidooier erin.Iederéén kan nu zelf de dooier door de hachee mengen.Een alternatief hiervoor is om het te serveren met een gebakken erop.

17:57 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.