11-04-04

Pannekoektaart

200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefdzout, 2 eieren, 9 dl melk3 el zonnebloemolie40 g boter of margarine1 gesnipperde ui1 rode paprika, in blokjes250 g broccoli, grof gehakt150 g schouderham, in reepjes 3 el bloem150 g verse roomkaas met knoflook1/2 kruidenbouillontablet150 geraspte belegen kaasKlop van het bakmeel, een mespunt zout, de eieren en de helft van de melk een glad beslag. Roer de olie erdoor. Bak van het beslag 8 pannenkoeken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 10 g boter en bak de ui en paprika zachtjes ongeveer 5 minuten. Bak de broccoli 2 minuten mee. Scep de ham erdoor en neem de pan van het vuur. Smelt 30 g boter in een steelpan en voeg al roerend de bloem toe. Schenk beetje bij beetje de rest van de melk bij en breng het telkens roerend aan de kook. Blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontsaat.Verkruimel de roomkaas en het bouillontablet erin, laat de kaas al roerend smelten. Schep het greontemengsel erdoor en warm alles goed door. Leg een pannenkoek in de taartvorm. Strijk er een laag van de saus over en strooi er 1 1/2 el kaas over. Leg er een pannenkoek op en verdeel hier weer saus en kaas over. Ga zo door tot de pannenkoeken en de saus op zijn, eindig met een laagje kaas. bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.

11:47 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.