11-04-04

Laxpudding - Aardappel-zalmquiche

Ingrediënten375 gram gekookte aardappelschijfjesversgemalen peperzout220 gram gerookte zalm 1 kleine ui, in dunne ringengesneden 2 eetlepels fijngehakte dille 2 eieren 125 ml zure room 250 ml melk nootmuskaat 3 eetlepels paneermeel 1 eetlepel gesmolten boter Ga als volgt te werkVerwarm de oven voor op 200 graden.Vet een lage ronde ovenschaal goed in.Leg hier het derde deel van de aardappelschijfjes en bestrooi ze met peper.Leg hierop de helft van de zalm, de helft van de uienringen en de helft van de dille.Leg om en om weer een laag aardappelen, zalm en aardappelen.Doe de eieren, de zure room, de melk, peper, zout en nootmuskaat in een hoge kom en klop dit 2 minuten met een garde of een mixer.Schenk dit mengsel in de schaal.Strooi het paneermeel eroverheen en besprenkel de bovenkant met de gesmolten boter.Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de oven.De taart serveren als hoofdgerecht met een komkommersalade.De taart is ook erg lekker als hapje bij de borrel, serveer hem dan in kleine blokjes of puntjes

17:32 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.