11-04-04

Köttbullar - Zweedse Gehaktballetjes

Ingrediënten1 eetlepel boter1 fijngehakte ui.1 grote gekookte aardappel, fijngeprakt.3 eetlepels droog broodkruim of paneermeel.1 pond mager rundergehakt.5 eetlepels slagroom.1 ei.1 eetlepel peterselie.2 eetlepels boter.2 eetlepels olie.1 eetlepel bloem.12 eetlepels dunne room of slagroomGa als volgt te werk Smelt in een kleine braadpan de eetlepel boter.Bak hierin de uien tot ze glazig zijn maar niet bruin.Doe in een grote kom de uien, aardappelpuree, brood of paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie.Kneed deze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn, en het een glad en luchtig mengsel is.Maak van dit mengsel kleine balletjes van ongeveer 3 cm. doorsnee.Leg de balletjes op een schaal en bedek ze met plastic huishoudfolie.

17:31 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Eigenlijk moet je voor Zweedse balletjes "allroundkrydda" hebben; dit is een kruidenmengeling van zout, paprika, chilipeper, zwarte peper, knoflook en koriander

Gepost door: ERICDS | 05-03-07

De commentaren zijn gesloten.