11-04-04

Kaasfondue

Ingrediënten2 flinke knoflooktenen uit de pers500 gr geraspte gruyère500 gr geraspte emmentaler1 fles droge witte wijn (0,75 liter)1 borrelglas kirsch2 theel. arrowroot of maïzenazwarte peperolijfolie(spray)Ga als volgt te werkVet een braadpan licht in met olijfolie of olijfoliespray.Zet hem op het vuur, doe de knoflook erin en bak die heel even.Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.Zet het vuur laag, voeg de kaas toe en laat die onder voortdurend roeren smelten.Roer de arrowroot los met de kirsch en bind de fondue hiermee licht.Voeg tenslotte nog wat versgemalen zwarte peper toe.Doe de fondue over in een fonduepan met verwarming of op een spirituslichtje en serveer met stokbrood, gekookte krieltjes, kerstomaatjes, plakjes jamòn serrano, radijsjes enz.

16:42 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.