11-04-04

Jansson's Frestelse

Ingrediënten7 aardappelen, geschild en in reepjes gesneden 3 eetlepels boter 2 eetlepels zonnebloemolie 3 uien, dun gesneden 16 platte ansjovisfilets, afgedroogd witte peper 2 eetlepels fijne droge broodkruimels 2 eetlepels boter in blokjes van een halve cm. gesneden een kwart liter slagroom een achtste liter melkGa als volgt te werkVerwarm de oven tot 200 graden. Doe de aardappelrepen in koud water om te zorgen dat ze niet verkleuren.Verwarm 2 eetlepels boter en de olie in een flinke braadpan. Als de boter gesmolten is en warm de uien erbij doen en deze laten sudderen tot ze zacht en glazig zijn maar niet bruin. De overgebleven eetlepel boter uitstrijken in een grote vuurvaste schaal. Giet de aardappelen af en dep ze droog. Leg een laagje van aardappelreepjes op de bodem van de schaal en dan afwisselend een laagje uien en ansjovis. Leg als laatste een laagje aardappelen. Bestrooi elke laag met een beetje witte peper. Strooi de broodkruimels of paneermeel over de bovenste laag aardappelen en verdeel er de blokjes boter over. Verwarm de melk en de slagroom in een steelpannetje tot het bijna borrelt, en giet het dan over de aardappelen. Bak het geheel midden in de oven gedurende ongeveer 45 minuten of zolang tot de aardappelen zacht zijn als je er in prikt.

17:27 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.