11-04-04

Groentesoep met verse groente

BEREIDEN: Schrap de worteltjes of schil ze met een dunschiller. Haal de sperziebonen af (snijd de puntjes er af).Was alle groenten en de selderij en snijd ze klein, houd hierbij de kleingesneden sperziebonen apart. Breng het gehakt pittig op smaak met peper, zout en nootmuskaat (in soep smaken gehaktballetjes gauw flauw).Tip: Voeg, als het gehakt al gekruid gekocht is, ook nog wat extra peper en zout aan het gehakt toe.Draai tussen de handpalmen balletjes van kleine beetjes gehakt (ongeveer zo groot als knikkers).Breng 3/4 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de boontjes en de gehaktballetjes 5 minuten in de bouillon. Doe de rest van de groenten en selderij er bij en laat de soep nog 5 - 10 minuten koken tot de groente beetgaar is.Proef en breng de soep (indien nodig) op smaak (met zout - of water als de soep te zout is).

11:03 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

recepten zoeken ik zit te suffen. helaas, sorry

Gepost door: beverwijk a. | 24-11-04

De commentaren zijn gesloten.