11-04-04

Gevulde voorjaarssoep

hoofdgerechten,4 personen Bereidingstijd: tot 20 minutenTotale tijd: 10-15 minutenMoeilijkheid: Erg makkelijkSoort keuken: MediteraanSoort gerecht: HoofdgerechtenTechniek: Koken 1 courgette - 3 lente-uitjes - ± 10 groene asperges - 200 gram gerookte kipfilet - 8 dl kippenbouillon - 1 flesje Blue Band Finesse voor Koken - 4 takjes basilicum - vloeibare margarine (Blue Band) - zout, peper - staafmixer Was de courgette en snijd hem in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van ca. 3 cm. Snijd de kipfilet in blokjes.Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de ui en de helft van de courgette tot ze glazig zijn. Voeg de bouillon toe en pureer tot een gladde massa. Voeg de rest van de courgette en de asperges toe en kook de soep ca. 10 minuten. Voeg de kipfilet en de Blue Band Finesse voor Koken toe en kook de soep nog ca. 3 minuten. Maak op smaak met zout en peper.Hak de basilicum fijn en strooi over de soep

18:03 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.