11-04-04

gepofte aardappelen met zure room

Ingrediënten2 grote aardappelen á 200 gram 1 bekertje zure room (sour cream) verse gemalen peper selderijzout 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Ga als volgt te werkvoorbereiding: boen de aardappelen schoon en wrijf ze droog. prik de schil op enkele plaatsen in met een vork. klop de zure roommet naar smaak peper en selderijzout los en schep de bieslook er door. bereiding: leg de aardappelen op een bord of stukje keukenpapier. laat ze in de magnetron onafgedekt, in ±6 min: op vol vermogen bijna gaar worden. verpak de aardappelen in een keukenhanddoek en laat ze nog ca. 10 min: nagaren. leg de aardappelen elk op een bord en kruis ze met een scherp mesje aan de bovenzijde in. duw de aardappelen iets open. schep wat zure room erin en serveer de rest er apart bij.voor 2 personen

11:26 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.