11-04-04

bleekselderijsalade met kip

1 kleine struikbleekselderij 150-200 gr.gare kip. eventueel restjes. l grote augurk zoetzuur. 2 el. mayonaise l el.zure room. 1/2 el.fijngesneden geraspte oude kaas. 1 el.fijn gesneden bieslook zout. witte peper uit de molen enkele slabladen. bereiden. maak de bleekselderij schoon verwijder de voet van de struik en de meeste blederen. snijd de stengels in smalle reepjes. breng 2 liter water en 1 el.zout aan de kook. laat de reepjes bleekselderij er precies 1 minuut in koken laat ze daarna op een vergiet uitlekken en koud worden. snijd het kippevlees in kleine stukjes. snijd de augurk in smalle reepjes of in kleine blokjes. maak een saus door de mayonaise te vermengenmet zure room, geraspte kaas en bieslook. voeg zout en peper naar smaak toe. beleg 2 bordjes mer slabladeren. schep de bleekselderij,kip en augurk door elkaar. verdeel de salade over de bordjes en schep vervogens de saus erover geef er licht geroosterd brood bij en zet boter op tafel.

11:05 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.