11-04-04

Biefstuk met champignons

600 gram biefstukken (150 gram p/s) - 1 sjalotje - 250 gram champignons - 125 gram Blue Band - zout - versgemalen peper - 1 theelepel tijm - 3 takjes peterselie Laat het vlees in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.Pel en snipper het sjalotje. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Verhit de margarine in een koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de biefstukken erin en bak ze in ca. 4 minuten op hoog vuur bruin en van binnen rosé.Keer de biefstukken regelmatig. Strooi er zout en peper over.Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm in een warme oven (100 °C) of onder een stuk aluminiumfolie.Fruit het sjalotje ca. 1 minuut in het bakvet. Voeg de champignons met de tijm toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen.Hak de peterselie fijn en schep de peterselie door de champignons. Leg de biefstukken op vier warme borden en schep de champignons erop.

10:58 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.