11-04-04

Bieflapjes met roerbakgroente

Ingrediënten200 g sperziebonen1 middelgrote ui200 g bieflappen100 g champignons2 el olie1 el tomatenpuree1 el ketjap manis1 tl sambal oelek1 1/2 dl water1 tl maïzenapeper1 el fijngehakte peterselie300 g gekookte witte rijst (ca. 150 g ongekooktGa als volgt te werkSnijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons inplakjes.Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe. Fruit de gesnipperde ui in de olie.Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.Gebruik de rest van het water om de maïzena aan te maken.Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maïzena.Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst dit is voor 2 personen

17:19 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.