11-04-04

Appelcake: voor één groot rond bakblik

Nodig:175 gram boter225 gram suiker4 eieren250 gram zelfrijzend bakmeel1½ pakje vanillesuiker4 appelsBereiding:Boter, eieren en suiker gelijkmatig kloppen. Het bakmeel ineens toevoegen en kloppen tot het deeg licht wordt. Daarna de vanillesuiker en de in stukjes gesneden appels erbij doen.De oven voorverwarmen op gasovenstand 4 (200°C)Het deeg in de beboterde springvorm doen en één à anderhalf uur laten bakken. Door er met een satéstokje schuin in te prikken kun je zien of de cake gaar is. Het satéstikje moet droog zijn.Eventueel na afkoeling poedersuiker erover strooien.In plaats van appels kan men ook ananas of abrikozen uit blik gebruiken

17:42 Gepost door biancaenluc | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik ga het nu proberen :)! Wens me succes!

Grtjs

Gepost door: lene | 13-09-10

De commentaren zijn gesloten.